top of page

Pianista Cristiana Achim la Londra

Tânăra pianistă Cristiana Achim a făcut primii ani de școală la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, dar a devenit una dintre stelele promițătoare ale scenei muzicale britanice.

A absolvit Colegiului Regal de Muzică din Londra, iar în prezent studiază pentru diploma de Master of Performance sub tutela lui Nigel Clayton la aceeași universitate, unde este susținută de bursa C. Bechstein Scholarship și Talent Unlimited Charity.

Deși are doar 24 de ani, Cristiana a concertat deja în teatre prestigioase din Marea Britanie precum Queen Elizabeth Hall, St James’s Piccadilly, Drapers Hall sau Amaryllis Fleming. La 15 ani, Cristiana a devenit artist rezident al Casei Regale Române și este invitată adesea alături de cânte cu Orchestra Camerata Regală sau să susțină recitaluri de pian la Ateneul Român din București. Cristiana Achim este, de asemenea, o susținătoare pasionată a educației și, devenită recent Ambasador muzical al Fundației Benedetti, ea dezvoltă proiecte de educație creativă, lucrând alături de violonista Nicola Benedetti și colaboratorii săi. Chiar în dimineața marelui său concert susținut la Institutul Cultural Român din Londra, pe 7 martie 2024, am stat de vorbă cu Cristiana, într-o întâlnire așezată sub semnul inimilor care vorbesc românește.

Interviul integral îl puteți urmări aici:




Comments


Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page